Skvelý recept na Risotto alla Milanese len za pár minút

Vychutnajte si jedlo svetovej kvality doma už za pár minút

S týmto jednoduchým receptom, ktorý vytvorila Sara Porro to zvládne každý

INGREDIENCIE NA 4 PORCIE:

  1. 2/3 šálky ryže, najlepšie druh Carnaroli, konkrétne Riso Scotti Risotto Milanese šafránové
  2. Šafran, podľa chuti
  3. ½ šálky bieleho vína
  4. ½ šálky strúhaného parmezánu
  5. Balzamikový ocot, podľa chuti
  6. ½ strednej cibule, nakrájanej nadrobno
  7. 2 lyžice masla
  8. Morská soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti

POSTUP:

  1. V strednom hrnci zohrejte asi 1 polievkovú lyžicu masla na stredne vysokú teplotu a pridajte cibuľu, ktorú restujte kým nebude mäkká a priehľadná, po dobu asi 2 minút.
  2. Pridajte ryžu do panvice a opekajte ju za stáleho miešania, až kým nebude voňavá, po dobu 3-6 minút.
  3. Pridajte biele víno a miešajte, kým sa neodparí a ryža nebude priehľadná, v strede zrna bude viditeľná len malá perlička.
  4. Pridajte 1 naberačku vývaru a miešajte, kým sa všetka tekutina nevstrebe.
  5. Pomocou špachtle pozbierame všetky zrná zo stien hrnca a vmiešame do zmesi, aby sa ryža uvarila rovnomerne.
  6. Pokračujte v pridávaní 1 naberačky teplého vývaru za stáleho miešania, aby sa zabezpečilo rovnomerné varenie.
  7. Pred každým pridaním vývaru ochutnajte ryžu, aby ste zistili, ako je ryža uvarená, a dochuťte soľou, stále miešajte.
  8. Kým sa ryža varí, na malej panvici na miernom ohni opečieme šafran. Opražený šafran rozdrobíme a zmiešame s malým množstvom vývaru. Pokiaľ ste si u nás zakúpili Riso Scotti Risotto Milanese so šafránom, nemusíte pridávať dodatočný šafrán.
  9. Keď je ryža al dente alebo podľa vašej preferencie trochu mäkšia, vmiešame do rizota vývar s šafranom.
  10. Dochutíme soľou, podľa chuti.
  11. Odstráňte hrniec z ohňa a pridajte maslo a parmezán. Miešajte, kým sa ingrediencie úplne nezapracujú.
  12. Rizoto naservírujte do štyroch teplých misiek a každé jedlo ozdobte lyžicou balzamikového octu z Modeny.

 

Prajeme dobrú chuť!

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: