Skvelý recept na Risotto alla Milanese len za pár minút

Vychutnajte si jedlo svetovej kvality doma už za pár minút
S týmto jednoduchým receptom, ktorý vytvorila Sara Porro to zvládne každý
INGREDIENCIE NA 4 PORCIE:
- 2/3 šálky ryže, najlepšie druh Carnaroli, konkrétne Riso Scotti Risotto Milanese šafránové
- Šafran, podľa chuti
- ½ šálky bieleho vína
- ½ šálky strúhaného parmezánu
- Balzamikový ocot, podľa chuti
- ½ strednej cibule, nakrájanej nadrobno
- 2 lyžice masla
- Morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
POSTUP:
- V strednom hrnci zohrejte asi 1 polievkovú lyžicu masla na stredne vysokú teplotu a pridajte cibuľu, ktorú restujte kým nebude mäkká a priehľadná, po dobu asi 2 minút.
- Pridajte ryžu do panvice a opekajte ju za stáleho miešania, až kým nebude voňavá, po dobu 3-6 minút.
- Pridajte biele víno a miešajte, kým sa neodparí a ryža nebude priehľadná, v strede zrna bude viditeľná len malá perlička.
- Pridajte 1 naberačku vývaru a miešajte, kým sa všetka tekutina nevstrebe.
- Pomocou špachtle pozbierame všetky zrná zo stien hrnca a vmiešame do zmesi, aby sa ryža uvarila rovnomerne.
- Pokračujte v pridávaní 1 naberačky teplého vývaru za stáleho miešania, aby sa zabezpečilo rovnomerné varenie.
- Pred každým pridaním vývaru ochutnajte ryžu, aby ste zistili, ako je ryža uvarená, a dochuťte soľou, stále miešajte.
- Kým sa ryža varí, na malej panvici na miernom ohni opečieme šafran. Opražený šafran rozdrobíme a zmiešame s malým množstvom vývaru. Pokiaľ ste si u nás zakúpili Riso Scotti Risotto Milanese so šafránom, nemusíte pridávať dodatočný šafrán.
- Keď je ryža al dente alebo podľa vašej preferencie trochu mäkšia, vmiešame do rizota vývar s šafranom.
- Dochutíme soľou, podľa chuti.
- Odstráňte hrniec z ohňa a pridajte maslo a parmezán. Miešajte, kým sa ingrediencie úplne nezapracujú.
- Rizoto naservírujte do štyroch teplých misiek a každé jedlo ozdobte lyžicou balzamikového octu z Modeny.
Prajeme dobrú chuť!