Recept: Cupcakes s mandľami, Amaretto sušienkami a bielou čokoládou
Cupcakes s mandľami, Amaretto sušienkami a bielou čokoládou
Príprava: 30 min
Pečenie: 15 min
Počet porcií: 6
Autor: Matilde Vicenzi
Úroveň: Stredná
Ingrediencie:
- 70 g múky
- 50 g mandľovej múky
- 40 g jemne rozdrvených Amaretto sušienok
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- Štipka soli
- 80 g hnedého cukru
- 1 vajce
- 85 g plnotučného mlieka
- 15 g rozpusteného masla
Na náplň:
- 130 g bielej čokolády
- 150 g crème fraîche (ak nemáte k dispozícii použite kyslú smotanu)
- Amaretto sušienky na ozdobenie
Postup:
-
Predhrejte rúru na 180 °C a do formy na muffiny vložte papierové košíčky.
-
Príprava cesta: V miske zmiešajte múku, mandľovú múku, jemne rozdrvené Amaretto sušienky, prášok do pečiva, štipku soli a hnedý cukor. V druhej miske zmiešajte všetky tekuté ingrediencie: vajce, mlieko a rozpustené maslo. Potom nalejte tekuté ingrediencie do misky so sypkými a jemne premiešajte, aby sa všetky zložky dobre spojili.
-
Pečenie: Nalejte pripravené cesto do košíčkov až do 2/3 ich výšky, aby počas pečenia neprekypovali, keďže cesto bude rásť. Pečte v predhriatej rúre približne 15 minút, alebo kým nebudú muffiny jemne zlatisté a krásne prepečené. Po upečení ich vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
-
Príprava náplne: Bielu čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli, nechajte ju trochu vychladnúť a pridajte crème fraîche. Dôkladne premiešajte špachtľou alebo ešte lepšie šľahačom, aby sa ingrediencie spojili do hladkej zmesi. Nechajte náplň vychladnúť a uložte ju do chladničky.
-
Ozdobenie: Naplňte cukrársky sáčok so zrezaným hrotom v tvare hviezdy a ozdobte vychladnuté cupcakes. Na záver pridajte malú Amaretto sušienku ako dekoráciu.
Poznámka: Ak chcete, aby bola poleva intenzívnejšia, môžete namiesto bielej čokolády použiť kvalitnú 70% tmavú čokoládu.