Doprava zdarma nad 55€

Recept: Finger Tiramisu s piškótami, čerešňami a pistáciami

Finger Tiramisu s piškótami, čerešňami a pistáciami

Príprava: 1 hodina
Pečenie: 1 hodina
Počet porcií: 6
Autor: Matilde Vicenzi

Ingrediencie:

  • 125 g piškót Vicenzovo
  • 70 g čerešní
  • 250 g mascarpone
  • 100 g šľahačkovej smotany
  • 28 g práškového cukru
  • Šťava z čerešní alebo mlieko
  • Opečené, nesolené pistácie

Postup:

  1. Príprava čerešní: Opláchnite čerešne a rozkrojte ich na polovicu. Odstráňte kôstky.

  2. Príprava pistácií: Pistácie hrubo nasekajte.

  3. Príprava krému: Šľahačku vyšľahajte do tuha pomocou elektrického mixéra. Tip: Ak chcete dosiahnuť dokonalý výsledok, vložte šľahačku a metličky mixéra na niekoľko hodín do chladničky alebo aspoň na 30 minút do mrazničky pred použitím.

  4. Po vyšľahaní nechajte šľahačku odpočívať v chladničke. V inej miske zmiešajte mascarpone s práškovým cukrom.

  5. Spojenie zložiek: Jemne vmiešajte šľahačku do mascarpone zmesi, aby ste ju nevyfučali. Keď je krém hotový, vložte ho do cukrárskeho sáčku s okrúhlym hrotom.

  6. Namočenie piškót: Rýchlo ponorte vrchnú stranu piškót Vicenzovo do čerešňovej šťavy alebo mlieka, podľa vlastnej chuti.

  7. Ukladanie na tanier: Umiestnite piškóty na servírovací tanier alebo podnos so stranou, ktorá bola namočená, nahor. Na povrch  krému pomocou cukrárskeho sáčku. Posypte čerešňami a hrubo nasekanými pistáciami.

  8. Odpočinok v chladničke: Nechajte tiramisù odpočívať v chladničke niekoľko hodín pred podávaním. Ak sa však nemôžete dočkať, môžete si ho vychutnať okamžite!

Tento recept je skvelý pre tých, ktorí hľadajú  verziu klasického tiramisù s lahodnou kombináciou čerešní a pistácií. Užite si túto delikátnu a osviežujúcu verziu obľúbeného dezertu! 🍒🌰