Recept: Finger Tiramisu s piškótami, čerešňami a pistáciami
Finger Tiramisu s piškótami, čerešňami a pistáciami
Príprava: 1 hodina
Pečenie: 1 hodina
Počet porcií: 6
Autor: Matilde Vicenzi
Ingrediencie:
- 125 g piškót Vicenzovo
- 70 g čerešní
- 250 g mascarpone
- 100 g šľahačkovej smotany
- 28 g práškového cukru
- Šťava z čerešní alebo mlieko
- Opečené, nesolené pistácie
Postup:
-
Príprava čerešní: Opláchnite čerešne a rozkrojte ich na polovicu. Odstráňte kôstky.
-
Príprava pistácií: Pistácie hrubo nasekajte.
-
Príprava krému: Šľahačku vyšľahajte do tuha pomocou elektrického mixéra. Tip: Ak chcete dosiahnuť dokonalý výsledok, vložte šľahačku a metličky mixéra na niekoľko hodín do chladničky alebo aspoň na 30 minút do mrazničky pred použitím.
-
Po vyšľahaní nechajte šľahačku odpočívať v chladničke. V inej miske zmiešajte mascarpone s práškovým cukrom.
-
Spojenie zložiek: Jemne vmiešajte šľahačku do mascarpone zmesi, aby ste ju nevyfučali. Keď je krém hotový, vložte ho do cukrárskeho sáčku s okrúhlym hrotom.
-
Namočenie piškót: Rýchlo ponorte vrchnú stranu piškót Vicenzovo do čerešňovej šťavy alebo mlieka, podľa vlastnej chuti.
-
Ukladanie na tanier: Umiestnite piškóty na servírovací tanier alebo podnos so stranou, ktorá bola namočená, nahor. Na povrch krému pomocou cukrárskeho sáčku. Posypte čerešňami a hrubo nasekanými pistáciami.
-
Odpočinok v chladničke: Nechajte tiramisù odpočívať v chladničke niekoľko hodín pred podávaním. Ak sa však nemôžete dočkať, môžete si ho vychutnať okamžite!
Tento recept je skvelý pre tých, ktorí hľadajú verziu klasického tiramisù s lahodnou kombináciou čerešní a pistácií. Užite si túto delikátnu a osviežujúcu verziu obľúbeného dezertu! 🍒🌰