Doprava zdarma nad 55€

Recept: Tiramisu fingerfood

Rýchly tip: Tiramisu v jednorazových porciách

Vaši hostia si určite zamilujú toto Tiramisu vo forme fingerfood. Začnite umiestnením piškót Vicenzovo v jednej vrstve a na ne naneste krém (zmes s mascarpone). Odporúčam pridať medzi piškóty aj hustú vrstvu krému. Na záver posypte kakaom a podávajte vychladené. Inšpirujte sa originálnym receptom.

Príprava: 5 min
Pečenie: žiadne pečenie
Počet porcií: 4 a viac
Autor: Matilde Vicenzi

Ingrediencie:

  • 1 balenie piškót Vicenzovo Savoiardo (400 g)
  • 400 g mascarpone
  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 2 šálky silnej kávy
  • 30 g kakaového prášku

Postup:

  1. Oddelenie žĺtkov a bielkov: Oddelte žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľahajte s cukrom do krémovej konzistencie.

  2. Príprava mascarpone krému: Do vymiešaných žĺtkov pridajte mascarpone a dobre premiešajte.

  3. Šľahanie bielkov: Bielky vyšľahajte do mäkkých pík a jemne ich zapracujte do zmesi mascarpone a žĺtkov.

  4. Príprava piškót: Zmiešajte kávu a sladkú Marsalu a rýchlo v nich namočte piškóty Vicenzovo.

  5. Ukladanie vrstiev: Na plochý tanier uložte vrstvu namočených piškót. Na ne naneste pripravený mascarpone krém. Tento postup opakujte, až kým nezískate požadovanú výšku dezertu.

  6. Posypanie a chladenie: Na vrch dezertu posypte kakaovým práškom a nechajte odpočívať v chladničke. Podávajte vychladené a vychutnajte si tento vynikajúci dezert!

Tento rýchly a lahodný jednorazový Tiramisu je perfektný pre akúkoľvek príležitosť, keď máte málo času a chcete ohromiť svojich hostí. 🍰