Recept: Vitello Tonnato

Blog Leo Café (1500 x 800 px)

Vitello tonnato je tradičný taliansky pokrm, ktorý spája jemnú chuť teľacieho mäsa s krémovou tuniakovou omáčkou. Tento recept je ideálny na ľahký obed alebo ako špeciálne predjedlo pre vašu rodinu a priateľov. S použitím kvalitnej tuniakovej omáčky Biffi 1852  si pripravíte autentickú delikatesu bez námahy.

Ingrediencie (4 porcie):

  • 500 g teľacieho mäsa (ideálne teľacia sviečkovica alebo stehná)

  • 1 mrkva

  • 1 stonka zeleru

  • 1 cibuľa

  • 1 bobkový list

  • 1 čajová lyžica soli

  • 1 čajová lyžica čiereho korenia

  • 1 pohár suchého bieleho vína

  • 6 vajec uvarených natvrdo

  • 2 PL majonézy

  • 2 PL kaparov

  • 4 filety ančovičiek konzervované v oleji

  • Veľké kapary na ozdobu 

  • Filety z tuniaka

  • Citrón na dochutenie na záver

  • 180 g tuniakovej omáčky Biffi 1852

 

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Teľacie mäso umyte a osušte. V hrnci priveďte do varu vodu so soľou, bobkovým listom, celým čiernym korením, na kúsky nakrájanou mrkvou, cibuľou a zelerom.

    • Pridajte mäso a pohár bieleho vína. Varte na miernom ohni približne 1,5 hodiny, kým nebude mäso mäkké.

  2. Príprava omáčky:

    • Kým sa mäso varí, zmiešajte tuniakovú omáčku Biffi 1852 a tuniakové filety s majonézou.

    • Pridajte do omáčky malé kapary a 6 žĺtkov uvarených natvrdo.

    • Zmes rozmixujte čo najdôkladnejšie.

    • Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vývaru z mäsa na dosiahnutie krémovej konzistencie.

    • Pridajte zopár malých kapár podľa chuti v celku. 
  3. Servírovanie:

    • Uvarené mäso nechajte vychladnúť a nakrájajte na tenké plátky.

    • Plátky rozložte na tanier a bohato ich polejte pripravenou tuniakovou omáčkou.

    • Ozdobte veľkými kaparami a pridajte plátky citróna na dochutenie.

  4. Podávanie:

    • Vitello tonnato podávajte chladené, ideálne s čerstvým pečivom alebo ľahkým zeleninovým šalátom.

Tip:

Pre dokonalý zážitok z talianskej kuchyne si k pokrmu vychutnajte pohár suchého bieleho vína, ktoré ste použili na varenie. 

Prajeme dobrú chuť!

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: